Pivot bevattning | Bauer Center pivot & Liner

Bauer centrum pivot eller linjär (liner) bevattning är ett perfekt för dig med storskalig odling på omfattande arealer. Regelbunden dygnsbevattning med låg giva ger ett fantastiskt resultat med mycket låg arbetsinsats och största effektivitet i ditt jordbruk.

Öka produktiviteten med precis dosering

Främsta fördelen är att du kan bevattna med precision och med anpassning till plantornas växtfas, innevarande jordförhållanden och varierande väderförutsättningar och med minimal arbetsinsats. Möjligheten att ge små givor regelbundet är optimalt både för mark och gröda.

Center pivot – effektiv för storskalig bevattning

En centrum pivot ger stora fördelar vid storskalig bevattning. Möjligheten att vattna hela arealen så ofta du själv vill ger stora möjligheter att styra till kvalitet och ökad avkastning för plus på intäktskontot. Stora besparingar i arbetstid och i energikostnad ger besparingar på utgiftskontot och tid över till annat. Det är inte ovanligt med besparingar på upp till 50 % i minskad energiförbrukning genom att pumpen inte behöver leverera så högt tryck.

Center pivot, Liner eller Center liner – förutsättningarna avgör

Bauersystemet kan konfigureras på många olika sätt utifrån dina fälts förutsättningar och behov.

En center pivot roterar helt eller delar av ett varv runt sitt centrum där vattnet kommer in. Den kan utrustas med en cornerarm och ändkanon som gör att upp till 92 % av kvadraten kan täckas.

En Liner rör sig linjärt fram och åter över fältet och får sitt vatten från en kanal eller släpslang.

En Center liner är in korsning mellan dessa.

Anläggningen byggs av spann i bredder från 16 till 60 meter som kombineras samman till den bredd som önskas. Varje spann har hjul och en elmotor som driver spannet framåt.

Norra Europas största Centerpivot på Gotland - Svante Runfält

Bauer Pivot, CLX Norge 2022 - Rolf Gjølstad, Grønt Maskin

Så bygger man en Centerpivot dag för dag (Språk Danska)

Så bygger man en Centerpivot dag för dag (Språk Engelska)

Bauer pivot i fält - Nicklas Göransson

Film 3,59 min

Bauer bildades 1930 och tillverkar CenterStar Centerpivot & Liners sedan 1971. Vi är generalagent för Bauer på den svenska marknaden sedan tidigt 80-tal.

Kontakta oss så hjälper vid dig med förslag på modell som lämpar sig bäst för ditt behov.