Din trädgård

Alltid i fint skick

med automatbevattning

Bevattningssystem trädgård – Hunter sprinkler

Vi på Östorps har levererat utrustning till många villaägare för att automatisera sin trädgårdsbevattning. Vill du också automatisera arbetet för att kunna hålla din trädgård kontinuerligt i fint skick? Här får du vägledning till genomförande och råd om rätt utrustning.

Vacker trädgård

För att få en vacker trädgård behöver vi ibland hjälpa naturen på traven och tillföra vatten. Med Hunter sprinkler kan bevattningen ske regelbundet och självfungerande så att du får tid över till att njuta. Automatbevattningen aktiverar spridarna när det är som effektivast – på natten. Regelbunden vattning med rätt mängd gör också att processen blir vattensnål.

Med en automatisk bevattning kan du lämna din trädgård när du åker på semester och tryggt veta att den ser lika fin ut när du kommer hem.

Vattenförsörjning

Automatbevattning för din trädgård kan kopplas till kommunalt vatten, egen brunn eller varför inte till en tank där du samlar regnvatten och på så sätt kan bli självförsörjande på vatten. Om du använder kommunalt vatten är det bra om du begränsar flödet till max 20 liter per minut. Det går att göra genom att dela upp bevattningen i många mindre sektioner.

Hur mycket vatten går det åt? Det är en fråga vi ofta får. Om vi räknar med att en trädgård på 500 kvm behöver 100 mm per år blir den totala vattenåtgången 50 kbm. Så har du en fingervisning.