Pumpstyrning SMART Golf – för optimal drift och trygg övervakning

SMART pumpstyrning är en unik produkt från Östorp där vi har byggt in vår 30-åriga erfarenhet av pumpstationer för golfbanor. Ett flertal innovativa inbyggda funktioner gör SMART till marknadsledande.

Sparar energi och ökar pumpanläggningens prestanda

Med SMART pumpstyrning övervakar du bevattningssystemets status kontinuerligt för att maximera prestanda och minimera energi- och underhållskostnader. Du upptäcker läckage och andra feltillstånd tidigt som gör att du kan undvika kostsamma akutåtgärder.

Systemet varvtalsstyrs som är det optimala sättet att styra en pumpanläggning. Pumparnas varvtal regleras så att pumpstationen levererar exakt det tryck som önskas vilket minskar elförbrukningen avsevärt. SMART optimerar din pumpstations prestanda automatiskt så att den kan leverera maximalt – med minimal energiförbruk­ning.

Varje pump har en egen frekvensomriktare. När mer än en pump är igång regleras hastigheten på alla pumpar. Det resulterar i en minimerad energiförbrukning och en extremt mjuk reglering utan slag och tryckvariationer. Det jämna trycket ger din stamledning extra livslängd och färre haverier.

Användarflexibel styrning och övervakning via molnet

Vi vet att du som greenkeeper har det svårt att hinna med att vara över allt. Och du vill självklart känna dig trygg med ditt bevattningssystem.

SMART är alltid uppkopplat. Du kan ha koll på din pumpstation var du än befinner dig – tidsbesparande för dig! Det gör också att våra tekniker kan koppla upp sig för support på distans.

SMART gör det enkelt för dig att redovisa vatten- och energiförbrukning dag för dag, vecka för vecka eller månad för månad. Jämför mellan olika år och skapa rapporter för myndigheterna.

Ditt SMART-system framtidssäkras

SMART pumpstyrning får efterhand programvaruuppdateringar när vi lägger till nya funktioner och förbättrar befintliga funktioner. Ditt SMART-system framtidssäkras genom att mjukvaran kan uppdateras över molnet när vi släpper nytt.

Vårt trygghetspaket inkluderar årligt digitalt besök då uppdateringar installeras samt kontroll och service av styrsystem utförs. Vi garanterar också att vi finns på plats inom 24 timmar vid driftproblem under säsong.

Styrpanel i pumphuset

SMART har en styrpanel som hjälper till med driftoptimering och övervakning. Andra funktioner säkerställer att pumpstationen använder minimalt med energi – bra både för ekonomin och miljön.

Styr från mobilen eller annan enhet

Med SMART-appen kan du sköta och övervaka pumpstationen från din mobil eller annan webbläsare. Om något händer i din anläggning får du larm via SMS eller e-post.

Via appen ser du alla driftparametrar i realtid, trycket kan enkelt regleras och du kan följa vatten- och elanvändning.

Några funktioner
 • Varvtalstyrning - tryckreglering anpassad för golfbevattning
 • Automatisk start och stopp
 • Lastdelande kaskadreglering med optimerad drift
 • Enkel ändring av tryck och larmgränser
 • Visar aktuellt tryck och flöde
 • Totalflödesmätare med ”tripp” funktion
 • Övervakar pump och motortemperatur
 • Övervakar tryck och flöde, larmar för rörbrott och andra felsituationer
 • Tidstämplade larm med historik
 • Trenddiagram för att se senaste dygnens bevattning
 • SMART övervakning som upptäcker och varnar för fel innan de leder till haverier
 • Sjävtest som testkör din pumpanläggning automatiskt när den inte används

SMART arbetar helt självständigt och fungerar därför till alla bevattningssystem oavsett ålder och fabrikat.

Kontakta oss så hjälper vid dig med förslag på lösning som lämpar sig bäst för ditt behov.